de spécialist voor het definitief ontharen voor hem en haar

vragen over definitief ontharen

Waarom is ontharen tijdens het gebruik van sommige medicijnen niet aan te raden?
 

Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor energetisch licht. Laat de bijsluiter van het medicijn nog eens goed na lezen. Een overgevoeligheid voor sterk licht kan optreden bij de volgende medicijnen of zalfjes:

 

  • Tegen acne (ro-accutane, iso-tretoine/vit.A zalf, ed.)
  • Medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (anti-depressiva)
  • Kruidenpreparaten tegen somberheid, zoals St.Janskruid (hypericum, merknaam bv. Kyra)
  • Een kuur van antibiotica of penicilline
 
Individueel kan wel eens van richtlijn worden afgeweken, namelijk wanneer u een bepaald medicijn al jaren slikt en nooit enige overgevoeligheid voor licht heeft gemerkt: dus nooit last had van zonne-allergie (jeuk, bobbeltjes na zonlicht), en nooit de ogen dicht moest knijpen tijdens gewoon daglicht. U kan dan een paar testpatches  laten uitvoeren om te zien hoe de huid reageert. En als dat goed gaat, kunnen we wel de plekken behandelen waarmee u niet in de zon komt, bijvoorbeeld de oksels.
Ontstekingsremmers (bijv. Prednison) gaan ook niet samen met de behandelingen, want deze remmen bepaalde cellen die juist actief moeten worden na de behandeling om de huid weer te normaliseren. U kan pas met een IPL ontharingsbehandeling/kuur beginnen als genoemde medicijnen niet meer nodig zijn.
De wens tot ontharen mag geen reden zijn deze belangrijke medicijnen af te bouwen. Laat u eerst overleggen met je arts of dit mogelijk is.


terug naar alle vragen over definitieve ontharing

 

Neem contact op voor meer info >