de spécialist voor het definitief ontharen voor hem en haar

Behandeling met de IPL ontharingsmethode

Veilige ontharingsmethode door middel van flitslicht IPL

Met de veilige ontharingsmethode door middel van flitslicht IPL met gebruikmaking van een filter van 590 NM, kunnen wij haargroei op nagenoeg iedere locatie van het lichaam of gelaat behandelen met een haarreductie van gemiddeld 90%. Het doel van een behandeling met ons IPL apparaat is de haarwortel definitief te doen afsterven door middel van selectieve fotothermolyse.

 

IPL apparaat

Ons IPL apparaat geleidt het licht uit de lamp, via een diafragma, naar het behandelgebied. In ons unieke IPL systeem wordt met dit gefilterde en volledig veilige licht, de huid bereikt. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Het haar geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje, waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien.

 

Huid- en haartypes

Aangezien de behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar gezien. Een lichte huid met donker haar heeft duidelijker verschil tussen haar –en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. Ons IPL apparaat heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar -en huidskleuren waardoor de hoeveelheid licht wordt aangepast aan de behoeften.

 

Fasering

Omdat het haar een cyclus doorloopt van 3 fases, zijn er verschillende sessies nodig. Dit gaat over een 10-12 sessies met een periodiek van 4-8 weken tussen elke sessie, afhankelijk van de te behandelen zone, om een haarreductie van 90% te realiseren.

  • Fase 1 is de anagene fase of de groeifase. Dit is de fase waarin het haar nog vastzit in de haarfollikel en het licht zo de haarfollikel zal bereiken om die te verbranden.

  • Fase 2 is de catagene fase of de overgangsfase. Het haar zit niet langer vast in de haarfollikel, het haar begint af te sterven. Er is dus ook geen geleiding van licht meer mogelijk.

  • Fase 3 is de telogene fase of de rustfase. Het haar is afwezig.


De duur van de behandeling varieert per gebie
d

De behandelknop van ons IPL apparaat wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar milliseconden duurt, kan men een prikkeling voelen.

Gewoonlijk stelt men, zelfs bij een uiterst gevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan de huid na de behandeling rood worden. Dit verdwijnt na enkele uren. De duur van de behandeling varieert per gebied en is door de technische eigenschappen en het grote behandeloppervlak van ons IPL apparaat zeer efficiënt en kort. Om een indicatie te geven van de snelheid van onze IPL methode volgen hier enkele veel behandelde locaties met de gemiddelde behandeltijd:

 

  • Bovenlip: 2-4 minuten per behandeling
  •  Oksels: 5-10 minuten per behandeling
  • Bikinilijn: 5-10 minuten per behandeling
  • Benen: 20-30minuten per behandeling
  • Volledige rug: 20-30minuten per behandeling

 

 

Neem contact op voor meer info >


Opeenvolgende behandelingen

Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 4 tot 12 weken, afhankelijk van de zones. Vanwege de haargroeicyclus zijn meerdere behandelingen nodig om alle haarfollikels uit te schakelen. Mede afhankelijk van de huid- en haartype zijn er gemiddeld 10-12 behandelingen nodig, afhankelijk van de te behandelen zone, voor een bevredigend eindresultaat*.

Om het resultaat optimaal te behouden, adviseren wij jaarlijks een onderhoudsbehandeling.

Resultaat


EpilMed is in haar klantenvoorlichting altijd zeer behoudend met het gemiddeld aantal noodzakelijke behandelingen voor een succesvolle ontharingskuur. Bij veel behandelde klanten met onze IPL methode wordt met 10-12 behandelingen al een haarreductie van 90% behaald. Echter deze resultaten kunnen door ons en/of andere IPL/Laser

aanbieders/ merken nooit worden gegarandeerd, omdat er talrijke klanten zijn waarbij een dergelijk resultaat door verschillende en vooral restrictieve factoren niet kan worden behaald.


 

* Het eindresultaat met betrekking tot o.a. de duur van de behandelingen hangt in belangrijke mate af van de kwaliteit van voorlichting van de behandelaar en instellingen van de apparatuur gedurende de behandelingen. Wit blonde, grijze en rode haren bevatten nauwelijks pigment en kunnen vaak niet worden behandeld, alsmede sommige zeer donkere huidtypes. Geen enkele IPL en/of Laser leverancier kan de garantie geven dat alle haartjes vernietigd zijn. Het is echter wel zo dat de haarfollikels die vernietigd zijn niet meer kunnen groeien.