de spécialist voor het definitief ontharen voor hem en haar

vragen over definitief ontharen

Mag ik van tevoren nog epileren of scheren of een ontharingscrème gebruiken?
 

Epileren niet, maar u dient zich wel te scheren, liefst 24-48 uur voor de behandeling. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn (1 mm), dan is de behandeling veel minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u niet kunt zien hoe de haargroei loopt, meestal is dit al goed te zien op een gladgeschoren huid, omdat er na het scheren kleine zwarte stoppeltjes achterblijven.

Epileren mag al enige tijd voor het begin van de behandelingen niet meer, minstens 4 weken. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid heeft de cliënt nauwelijks rendement van de behandelingen.
 
Er bestaan ook crèmes op de markt die zeggen de haargroei te remmen, gebruikt u die alstublieft niet tijdens de gehele behandelingskuur. We willen immers zoveel mogelijk actieve haarzakjes treffen en anders wordt dit een heel moeizaam proces omdat door deze zogeheten haargroeiremmers de haartjes in een “rustfase” terechtkomen en dan de warmte niet kunnen geleiden naar de haarwortel.
Opmerking: het is aan te raden zich te scheren of met een elektrische tondeuse te ontharen, zodat de haartjes net 1 mm te zien zijn. 


terug naar alle vragen over definitieve ontharing

 

Neem contact op voor meer info >