de spécialist voor het definitief ontharen voor hem en haar

vragen over definitief ontharen

Komen de haren niet meer terug?
 

Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Zij zijn “gecoaguleerd”= hun eiwitstructuren zin op microscopisch niveau samengekleefd en dat is iets wat het lichaam niet kan repareren.

Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress, ovariacysten), of bij een periode van veel inspanning. Ook kan het gewoon familiaire aanleg zijn. Bij jonge mannen zal dit vaker voorkomen omdat zij meer testosteron in hun lichaam hebben.
 
Dat betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden.Dus het kan gebeuren dat u uiteindelijk weer "onderhoudsbeurtjes" nodig heeft. Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zal zijn uitgeschakeld (omdat die haartjes wel al bestonden tijdens de behandelperiode). Het is belangrijk dat u liever niet meer lichte donshaartjes epileert of harst als u uitbehandeld bent, want als u daar aan gaat trekken, reageert het lichaam op een beschermende manier;hij maakt de haartjes stugger en dikker! misschien doet het lichaam dit niet zo bewust. Maar er vindt beschadiging van de follikel plaats, deze verhoogd een verhoogde bloedtoevoer en dit geeft verhoogde haargroei. Hierdoor kunnen ook donshaartjes (laguno) tot zogeheten terminale haren worden. Als u bijvoorbeeld stugge haren uittrekt van de kin, trekt u onwillekeurig donshaartjes mee. Deze kunnen door verhoogde bloedtoevoer hardere en stuggere haren worden. Kort afknippen is de beste manier.
 
Wanneer je uitbehandeld bent, dan adviseren wij voor een optimaal blijvend resultaat, 1 à 2 maal per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er op een bepaalde locatie wat haartjes terugkomen.


terug naar alle vragen over definitieve ontharing

 

Neem contact op voor meer info >